Yatak odasında kurtarıcı mobilyalar olarak kullanılan parçaların başında komodin tasarımları gelir. Komodin nedir sorusuna, minimal objelerin düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayan raflı, ayaklı ve çekmeceli parçalar yanıtını vermemiz mümkün. Özellikle bu mobilyalar uyku sırasında elektronik cihazlara erişim kolaylığı sağlar, ekstra depolama alanı oluşturur ve dekoratif geçişi destekler. Yatağın iki yanına yerleştirilen bu mobilyaların farklı alternatiflerle de karşınıza çıktığını fark edebilirsiniz.
Komodinler minimal boyutlara sahip ve yatakların iki tarafından konumlanan mobilyalardır. Aynı zamanda bu mobilyalar yatak odasında kullanılabildiği gibi evin farklı bölümlerinde de kullanılabilen çok yönlü parçalardır. Küçük ebatlarıyla bu mobilyalar kitapların muhafaza edilmesini, lambaların konumlanmasını ve kişisel eşyaların depolanmasını da sağlar. Mobilyanın çekmeceli tasarımları telefon, gözlük ya da saat gibi hızlı erişimi istenilen eşyaları saklamak için de oldukça avantajlıdır. Böylece ortamınızda ekstra bir alan açmanıza gerek kalmadan komodin tasarımlarını çok amaçlı kullanabilirsiniz.
Komodin yatak kenarlarında kullanılmasıyla başucu mobilyalar olarak da bilinir. Depolama çözümü sunan ve düzen arayanların vazgeçemediği mobilya tercihlerinden olan tasarımlar ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekillenebilir. Özellikle odanız küçük ebatlara sahipse depolama haznesini arttırmak için 2 ya da 3 çekmeceli modeller nokta atışı olabilir. Bunun aksine odanız genişse ve estetik amaçlı modellere yönelecekseniz tek çekmeceli komodin modelleri kurtarıcı olabilir. Ayrıca ekstra saklama birimi için dolaplı, masa tipi ya da sandıklı modeller ilginizi çekebilir.
Son zamanlarda aynalı tasarımlar da ortamı ferah gösterdiği için revaçtadır. Bu mobilyalar odanıza dekoratif bir görünüm kazandırırken estetik çizginizi devam ettirmenizi sağlar. Tasarımın üzerine yerleştireceğiniz vazo, çiçek ya da biblo gibi objelerle dekorasyonunuzu ön plana çıkarmanız da mümkün. Komodinlerin üst tablasını da rahatlıkla kullanabilir ve abajur başta olmak üzere farklı aydınlatma birimleriyle odanıza loş bir atmosfer kazandırabilirsiniz.
Komodin, evde ya da iş yerinde geniş yelpazeli bir kullanım alanına sahiptir. Başlıca yatak odasında kullanılan bu tasarımlar fonksiyonelliği ile ergonomik özellikleri ile konforu maksimize eder. Oturma gruplarıyla dizayn edilen salon gibi bölümlerde ise yan sehpa olarak tercih edilebilir, bu sayede stilinize göre dekoratif vurguyu güçlendirebilirsiniz. Bunun yanında evin hol ya da giriş bölümünde küçük eşyalarınızın kaybolmaması ve evden çıkarken kolaylıkla yanınıza almanız için bu mobilyalara yönelebilirsiniz. Komodinler ofis yerleşiminde ise dosya, evrak ya da kırtasiye ürünlerinin sıralanması ya da düzenlenmesi için tercih edilebilir.
Yatak odası dekorasyonunda komodinlerin diğer mobilyalarla estetik uyumu oldukça önemlidir ve bu nedenle mobilyaların takım olarak alınması stilinizi ahenkle sürdürmenizi sağlar. Odanız minimal ölçülerde ise hareket alanınızı maksimuma çıkarmak için raflı, çekmeceli ve standart modeller odağınıza yerleşebilir.
Kompakt bir mobilya olduğu için alçak boyutlara sahiptir, eğer yatağınızla aynı mesafede modeller arıyorsanız ayaklı tasarımlara yönelmenizde yarar var. Ayrıca odanızın içinde mobilyanın hareket kapasitesini artırmak istiyorsanız tekerlekli tasarımlar da popüler seçimlerinizden olabilir.
Komodin modellerini seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta odanızın büyüklüğü ve şeklidir. Bu noktada odanız minimalse en küçük ebatlı ve 45x40 genişlik/derinlik ölçülere sahip modeller önceliğiniz haline gelebilir. Aynı zamanda modeli yatağın yerden yüksekliğiyle dengede olacak şekilde seçmeniz doğru bir karar vermenizi sağlar.
Modellerin hem dayanıklılığını hem de estetik çizgisini belirleyen bir kriter de malzeme seçimidir. Mobilyaların tasarımında ahşap, MDF, suntalam, metal, cam, lake gibi birimler kullanılır. Seçilen malzemeyle birlikte renk tercihi de tasarımın stilini oluşturmada etkili olur.
Renk tercihinizi odanızın duvar rengi, zemin deseni ya da mobilyaların stiline göre karar verebilirsiniz. Bu süreçte doğal ve sade görünümden hoşlanıyorsanız ahşapla kombinlenen pastel ve kahve tonları nokta atışı olabilir. Klasik stilden vazgeçemiyorsanız gold kulpla kombinlenen beyaz, antrasit, siyah renkli modellerle stilinizi devam ettirebilirsiniz.
Yaşam alanınızda vintage ya da retro stilini temsil eden bir parça arıyorsanız oymalı ayakla dizayn edilen eskitme tasarımlar dikkatinizi çekebilir. Günümüzde modern stili vurgulayan çizgi, üçgen ya da zigzag gibi geometrik şekilli tasarımlar trend seçimler arasındadır.